اصفهان
info@notfedaran.ir
0919-800-8890

تغذیه نحوه جوجه کشی مرغ لاری و تشخیص مرغ لاری کرچ

خروس لاری

تغذیه نحوه جوجه کشی مرغ لاری و تشخیص مرغ لاری کرچ

بهداشت لانه

ادامه مقاله تغذیه ، نحوه جوجه کشی مرغ لاری و تشخیص مرغ لاری کرچ  – در دوران جوجه کشی باید وضع بهداشت برای مرغ کرج، مناسب بوده و محل خوابیدن مرغ کرج باید ضد عفونی شود. همچنین باید اطمینان داشته باشیم که انگل یا میکروبی در آنجا وجود ندارد. همچنین خود مرغ نیز باید از نظر وجود انگل های خارجی بررسی شود.

خروس لاری

تهیه خوراک مناسب

در طول جوجه کشی طبیعی باید آب و خوراک مرغ کرچ به مقدار و با کیفیت مناسب تهیه شود. مرغ کرچ روزانه ۳ تا ۴ بار برای خوردن خوراک و دفع فضولات از روی تخم مرغ ها بلند می شود. و حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه تخم مرغ ها را ترک می کند. خوراک مرغ کرچ باید کم حجم ولی مقوی باشد مخلوطی از دانه ها مانند جو، گندم و ذرت مناسب می باشد. زمانی که مرغ کرچ دچار یبوست شود می توان از سبزی ها استفاده نمود. و در صورت مبتلا شدن به اسهال، دانه ها مفید هستند. برای تحریک مرغ، بهتر است جیرہ غذایی را به طور مرتب تغییر بدهیم.

 

جوجه کشی مصنوعی

از آنجائیکه در نحوه جوجه کشی مرغ لاری جوجه کشی طبیعی امروزه نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. لذا تولید جوجه به روش مصنوعی و در حجم انبوه از اهمیت خاصی برخوردار است. انسان با بررسی حالات و رفتار مرغ کرچ هنگام خوابیدن روی تخم مرغ در حالت جوجه کشی طبیعی و پی بردن به عوامل موثر در رشد نطفه ابتدا از این روش تقلید کرده و سپس اقدام به جوجه درآوری از تخم مرغ های نطفه دار نمود. پس از آن با توسعه دانش و آگاهی و پیشرفت تکنولوژی به ساخت ماشین جوجه کشی اقدام نمود. با استفاده از این دستگاه میتوان کلیه عوامل رشد جنین شامل حرارت، رطوبت مناسب، اکسیژن کافی برای تنفس جنین داخل تخم، و عمل چرخش تخم مرغ ها را فراهم نموده و اقدام به جوجه کشی مصنوعی کرد.

 

نحوه جوجه کشی مرغ لاری
نحوه جوجه کشی مرغ لاری

 

مزایای جوجه کشی مصنوعی

۱- امکان تولید جوجه در تمام فصول سال وجود دارد.

۲- در هر دوره می توان تعداد زیادی جوجه تولید کرد و تولید آن کاملاً اقتصادی است.

۳- احتیاجی به وجود مرغ کرچ نیست.

۴- شرایط لازم برای رشد جنین تحت کنترل می باشد.

۵- تمام شرایط برای جلوگیری از آلودگی و امراض تحت کنترل می باشد. با ضدعفونی تخم مرغ ها و دستگاه جوجه کشی احتمال سرایت آلودگی بسیار کم خواهد شد.

۶- خطر فساد و از بین رفتن تخم مرغ ها در این روش بسیار کمتر می شود.

۷- با سرمایه گذاری اولیه و حساب شده می توان سال ها از دستگاه استفاده اقتصادی کرد، به طوری که طی چند سال سرمایه گذاری انجام شده کاملاً مستهلک شود.

به جز موارد فوق به مزایای دیگری چون موارد زیر نیز می توان اشاره کرد.

در این روش کنترل بهداشتی و بیماری ها و عوامل محیطی مانند گرما، رطوبت، چرخش تخم مرغ و تهویه به شکل دقیق و به راحتی امکانپذیر است. ماشین جوجه کشی به مدفوع مرغ آلوده نیست و امکان ضد عفونی کامل آن وجود دارد.

در این روش درصد جوجه در آوری به سبب اعمال مدیریت و کنترل عوامل بیشتر بوده و امکان از بین رفتن تخم مرغها و آلوده شدن آن ها کمتر می باشد. همچنین تنظیم ظرفیت، نوع کاربری، محل استقرار و تغییر شرایط مدیریتی کاملا قابل انجام و برنامه ریزی می باشد.

 

نحوه جوجه کشی مرغ لاری – عکس لاری

 

آشنایی اولیه با ساختمان ماشان جوجه کشی

در ساختمان تمام ماشینهای جوجه کشی، اصول زیر باید رعایت شده باشد.

۱- تأمین دما و امکان تنظیم حرارت ماشان جوجه کشی

۲- تأمین رطوبت و امکان تنظیم میزان رطوبت

۳- تأمین اکسیژن کافی برای جنین و امکان تنظیم تهویه هوای داخل دستگاه

۴- تأمین حرکت و امکان تنظیم چرخش تخم مرغ ها در ماشین ها

 

انواع ماشین های جوجه کشی

ماشین های جوجه کشی از نظر تهویه به دو دسته تقسیم می شوند.

الف) ماشین های کوچک با تهویه طبیعی

ب) ماشین های بزرگ با تهویه مصنوعی

ماشین های جوجه کشی از نظر نوع سوخت و منبع حرارت به سه دسته تقسیم می شوند.

الف) برقی

ب) گازی

ج) نفتی

در ایران نیز به موازات پیشرفت صنعت مرغداری در امر جوجهکشی مصنوعی، پیشرفت قابل ملاحظه ای به وجود آمد و تعداد زیادی تشکیلات بزرگ جوجه کشی دولتی و خصوصی به وجود آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *